Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand

Stærke partnere bag Billund BioRefinery

Billund BioRefinery udvikles og realiseres af de to stærke, operative partnere, der supplerer hinanden godt med stærke kompetencer og hver især er førende på sit område - både nationalt og internationalt:

Miljøkoncernen Krüger A/S er ledende på alle former for avanceret vandbehandling inden for drikkevand, procesvand, kommunalt og industrielt spildevand, slam, afløbsteknik, jord- og grundvand samt styring, regulering og overvågning af vandbehandlingsanlæg.

Billund Vand A/S har lang erfaring med håndtering og bioforgasning af organisk affald fra private husholdninger og industrier. Sammen med sin ejer, Billund Kommune, har man gennem mere end 15 år udviklet og forfinet Danmarks mest velfungerende system for indsamling og bioforgasning af organisk affald fra alle husstande i hele kommunen. Affaldet blandes med spildevandsslam, så der produceres biogas til el og varme. Og anlægget har så stor en succes, at det tiltrækker besøg af fagfolk, politikere og investorer fra hele verden.

På den baggrund har Miljøministeriet og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond udvalgt Krüger og Billund Vand som partnere i udviklingen af Fyrtårnsprojektet Fremtidens Renseanlæg.

Billund BioRefinery kombinerer de stærke kompetencer og bygger på nyudvikling og en kombination af teknologier, som er unik på verdensplan. Det sker bl.a. via EXELYS™ teknologi, som er en verdensnyhed og en afgørende faktor for valget af Billund BioRefinery som vinder af projektet med Fremtidens Renseanlæg.

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere