Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand

Vores filosofi - en fremtid uden spild af ressourcer

Forestil dig en verden, hvor vi alle sammen bruger mindst muligt af jordens ressourcer og sender mest muligt tilbage til naturen - og til vores efterkommere.

Og forestil dig, at vi gør det med enkle midler, der er nemme i hverdagen og gør både miljøet og os allesammen lidt rigere.

Det lyder som utopi, men fremtiden er begyndt, og vi er fuld gang med at realisere Fremtidens Renseanlæg. Her tænker vi alle ressourcerne sammen fra både rensning af spildevand og håndtering af affald, for det giver den mest miljøvenlige og mest effektive udnyttelse af energi og næringsindhold.

Resultatet er et anlæg, der producerer mere energi, end det bruger på vores affald og spildevand, og derfor kalder vi det også Energifabrikken. Det er kombinationen af de stærkeste miljøteknologier og de stærkeste ønsker om at passe godt på naturen og vores fælles ressourcer.

BBR cirkellogoHvis du kigger godt efter, vil du se, at logoet for Billund BioRefinery rummer symbolerne på alt det, projektet rummer:
Hjerteblod og kærlighed til naturen, træernes blade, sommerfugle, symbolet for evighed og genbrug, et stærkt firkløver af partnere samt vanddråber og gasflammer - rent vand og god energi !

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere