Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand
Efterspørgsel på BBR-teknologi i Fjernøsten

Nyhed // torsdag, 12 november 2015

Efterspørgsel på BBR-teknologi i Fjernøsten

Billund BioRefinery deltog i det første danske statsbesøg i Indonesien og mødte stor interesse - både her og i Singapore

Efter invitation fra Dansk Industri deltog Billund BioRefinery 21.-24. oktober i en erhvervsdelegation i tilknytning til statsbesøget i Indonesien under ledelse af kongehuset.

Det var historisk, da det var det første besøg, Danmark har aflagt Indonesien, siden landets selvstændighed i 1950. Dermed kan Indonesien i år fejre 65 års jubilæum for sin selvstændighed.

For Billund BioRefinery deltog Theis Gadegaard fra Krüger og Bjarne Bro fra Billund Vand.

Overskriften for besøget var  ”An Innovative partnership for the 21st. century” , og arrangementerne var delt op i fire spor:

 • Maritime
 • Urban & Cleantech
 • Agribusiness
 • Design and Lifestyle

Indonesien er i gang med en økonomisk ekspansion og derfor er det interessant at kigge efter muligheder for udvidet samarbejde mellem Indonesien og Danmark.

BBR visit Indonesia 02Forud for møde med et af Universiteterne i Yogyakarta - University of Pembangunan Nasional Veteran (UPN Veteran). På billedet ses institutleder Dedy Kristanto mellem Bjarne og Theis samt Ove Andersen og Bjarne Kastberg, der arbejder med- og underviser i ledelse på UPN Veteran.

Der var generelt stor interesse for konceptet omkring Billund BioRefinery, og der blev skabt mange kontakter.  Billund Vand skal nu i gang med at undersøge, om der er basis og mulighed for at overføre BBR-konceptet og dets teknologier til et par konkrete lokaliteter i Indonesien.

DI var medarrangør af turen og på fotoet herunder interviewes Bjarne og Theis af DI’s pressekoordinator Anders Brandstoft (t.h.). Der blev talt om formål med turen, samt muligheder i Indonesien og konkrete output. 

BBR visit Indonesia 03

Se DI's omtale af mulighederne i Indonesien

Bjarne og Theis deltog i et tæt program med kortfattede præsentationer fra dansk side til Indonesiske investorer og myndigheder samt Business Lunches og Return Dinners med Dronningen og Prins Gemalen.   

 

Også muligheder i Singapore

På vejen til Indonesien lagde Theis og Bjarne vejen omkring Singapore og besøgte PUB, Public Utilities Board, der er vand- og spildevandsforsyning for hele Singapores ca. 5 mio. mennesker. På et to timer langt møde med PUB udviklingsafdeling blev tankerne og teknologien i Billlund BioRefinery gennemgået og ivrigt drøftet.

Der ses nu på muligheder for tættere samarbejde, og Billund Vand og Krüger blev opfordret til at etablere en BBR Workshop på Singapore Water Week i juli 2016.

 

Seneste nyheder

 • Fyrtårnet Billund BioRefinery viser vejen frem for miljø og eksport

  08/06 - 2017 | Topnyheder

  Fyrtårnet Billund BioRefinery viser vejen frem for miljø og eksport

  Demonstrationsprojektet Fremtidens Renseanlæg har via stærke resultater og meget stor international interesse vist værdien af dansk clean tech og potentialet for udviklingsprojekter med støtte fra MUDP-fonden

  Læs mere

Se vores præsentationsfilm:

Please accept cookies in order to see the video.

Nyhedsoversigt

 • Fyrtårnet Billund BioRefinery viser vejen frem for miljø og eksport
  Læs mere
 • Billund BioRefinery indvies 8. juni
  Læs mere
 • Succesfuld tur til IWA kongres i Brisbane
  Læs mere
 • Festlig Exelys-indvielse og temadag
  Læs mere
 • Verdenspremiere på Exelys-teknologi
  Læs mere

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere