Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand
EU's miljøpris til Billund BioRefinery

Nyhed // mandag, 16 juni 2014

EU's miljøpris til Billund BioRefinery

Billund BioRefinery vinder fornem hæder med tildelingen af EU's miljøpris, der giver adgang til konkurrencen om de europæiske priser

På billedet ses fra venstre adm. direktør Ole Røsdahl, Krüger A/S, miljøminister Kirsten Brosbøl, bestyrelsesformand for Billund Vand A/S, Jørgen Krab Jørgensen, og formand for bedømmelseskomitéen, prodekan Kurt Nielsen, Aarhus Universitet

Miljøminister Kirsten Brosbøl overrakte i dag EU's miljøpris til Billund BioRefinery, som dermed høster endnu en international hæder efter tidligere at have fået rosende omtale til Global Water Awards.

Der blev overrakt priser i fire forskellige kategorier, og Billund BioRefinery vinder prisen i kategorien "Bæredygtige Processer". Bedømmelseskomiteen ser "store perspektiver i projektets bidrag til bæredygtig ressourceanvendelse og energiforsyning," som det hedder i bedømmelsen.

"Vi forbruger og smider væk, og hver dansker producerer 617 kilo affald om året og en masse spildevand. Spørgsmålet er, hvordan vi får værdierne ud af disse ressourcer," sagde miljøminister Kirsten Brosbøl i sin tale under prisoverrækkelsen hos Ingeniørforeningen IDA i København.

"Et godt eksempel på disse udfordringer er Billund BioRefinery, som jeg fremhævede fornylig i en tale om emnet i Singapore. De fire projekter, vi præmierer i dag, har svaret på nogle helt konkrete udfordringer. Men de er også svaret på den generelle udfordring med grøn omstilling, som ikke kun er for hippier og græsrødder, men cool business i Danmark," sagde ministeren.

Hun pegede på, at Danmark eksporter grønne løsninger 80 mia. kroner om året, svarende til 10 pct. af den samlede eksport. Og Billund BioRefinery er et godt eksempel på, at aktørerne i branchen griber chancen og gør de grønne visioner til virkelighed.

"Vi prøver at sætte retningen i regeringen, men det er jer i virksomhederne, der sætter tempoet. Danmark har lige nu en stor chance for at markere sig som landet, der udvikler nye miljøløsninger, og det viser de fire vindende projekter i dag meget tydeligt," sagde Kirsten Brosbøl.

Seneste nyheder

 • Energipartnerskab mellem Mexico og Danmark

  | Topnyheder

  Energipartnerskab mellem Mexico og Danmark

  Energipartnerskab programmet mellem Mexico og Danmark skal give input til Mexicos vej mod biomasseløsninger
  Læs mere

Se vores præsentationsfilm:

Please accept cookies in order to see the video.

Nyhedsoversigt

 • Fyrtårnet Billund BioRefinery viser vejen frem for miljø og eksport
  Læs mere
 • Billund BioRefinery indvies 8. juni
  Læs mere
 • Succesfuld tur til IWA kongres i Brisbane
  Læs mere
 • Festlig Exelys-indvielse og temadag
  Læs mere
 • Verdenspremiere på Exelys-teknologi
  Læs mere

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere