Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand
Miljøministeren tog første spadestik

Nyhed // mandag, 18 august 2014

Miljøministeren tog første spadestik

Miljøminister Kirsten Brosbøl tog i dag første spadestik, der markerede starten på det fysiske anlægsarbejde for Fremtidens Renseanlæg

Fyrtårnsprojektet Billund BioRefinery går nu ind i byggefasen, og det blev festligt markeret med et besøg i dag af miljøminister Kirsten Brosbøl og en lang række nøglepersoner fra vandsektoren.
Med kyndig instruktion fra Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen - som er entreprenør i det civile liv - tog miljøministeren "første spadestik" med en mini-graver for at markere starten på den fysiske realisering af Fremtidens Renseanlæg.

BBR spadestik 04"Billund BioRefinary udstikker kursen for dansk miljøteknologi i verdensklasse. Det er projekter som dette, der giver genlyd ude i verden, og som kan gavne både miljø, eksport og fremtiden for danske arbejdspladser, sagde miljøminister Kirsten Brosbøl i forbindelse med besøget.

Fremtidens Renseanlæg bygges i et tæt partnerskab mellem miljøkoncernen Krüger A/S og det kommunalt ejede forsyningsselskab Billund Vand A/S. Det er et pilotprojekt med en ny, unik teknologi, der kombinerer rensning af spildevand og bioforgasning af organisk affald på en meget effektiv måde, så der bl.a. produceres tre gange mere energi, end anlægget bruger til rensning. Projektet har allerede i år høstet internationale priser, bl.a. Global Water Award og EU’s miljøpris.

”Vores EXELYS™-teknologi er hemmeligheden bag den exceptionelle energiproduktion, og andre Krüger-teknologier bidrager til at løfte hele ressourceudnyttelsen til nye højder. Det bliver et unikt referenceprojekt, som vi glæder os til at vise frem for vores kunder i ind- og udland,” siger direktør Leif Bentsen fra Krüger A/S.

Billund BioRefinery har et totalbudget på ca. 70 mio. kr. og opføres med støtte fra Miljøministeriet og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond. Anlægget bygger bl.a. på de gode erfaringer med kildesortering og bioforgasning af organisk affald, som Billund Kommune har stor succes med.

”Affald og spildevand er en ressource. Den grundholdning har vi arbejdet med i mange år hos Billund Vand, og det tiltrækker stor interesse fra både danske og internationale fagfolk. Nu går vi endnu et skridt videre og får nye erfaringer, som vi glæder os til at formidle videre til branchen,” siger adm. direktør Ole P. Johnsen, Billund Vand A/S.

Seneste nyheder

 • Energipartnerskab mellem Mexico og Danmark

  | Topnyheder

  Energipartnerskab mellem Mexico og Danmark

  Energipartnerskab programmet mellem Mexico og Danmark skal give input til Mexicos vej mod biomasseløsninger
  Læs mere

Se vores præsentationsfilm:

Please accept cookies in order to see the video.

Nyhedsoversigt

 • Fyrtårnet Billund BioRefinery viser vejen frem for miljø og eksport
  Læs mere
 • Billund BioRefinery indvies 8. juni
  Læs mere
 • Succesfuld tur til IWA kongres i Brisbane
  Læs mere
 • Festlig Exelys-indvielse og temadag
  Læs mere
 • Verdenspremiere på Exelys-teknologi
  Læs mere

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere