Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand
Stærk kinesisk interesse for Billund BioRefinery

Nyhed // mandag, 18 august 2014

Stærk kinesisk interesse for Billund BioRefinery

En kinesisk delegation overværede i dag miljøministerens første spadestik på Billund BioRefinery, og der forhandles om en konkret samarbejdsaftale

Interessen er rigtig stor, behovet er endnu større, og det samlede marked er nærmest svimlende. Den kinesiske interesse for dansk miljøteknologi er meget intens, og det oplever man ikke mindst hos Billund BioRefinery - et fuld-skala demonstrationsprojekt af Fremtidens Renseanlæg.

Miljøminister Kirsten Brosbøl tog i dag første spadestik til anlægget, og det skete bl.a. under overværelse af en lille kinesisk delegation fra selskabet CECEP City Lightning Ltd. Selskabet har tidligere i år etableret sig med et dansk kontor i Nyborg og arbejder bl.a. med biogasprojekter. Første kontrakt med et andet dansk biogasselskab er allerede indgået, og der er appetit på mere.

"Bioforgasning er ekstra interessant i Kina, bl.a. på området for behandling af madaffald fra restaurationer," siger Mr. Wang Yong Ming, CEO for CECEP City Lightning Ltd.

"Kina har en anden madkultur med større madspild. Så der er stor interesse i at udnytte ressourcerne bedre, og centralregeringen bakker op om alternative energi- og miljøløsninger."

Der forhandles nu konkret med Billund BioRefinery om levering af rådgivning og uddannelse til et demoprojekt med et biogasanlæg i Kina, hvor regeringen har opstillet ambitiøse mål på området.

"Generelt er interessen for dansk miljøteknologi meget stærk i Kina. Billund BioRefinery har haft to forskellige kinesiske delegationer indenfor to måneder, og dagens gæster har allerede været her én gang tidligere for kort tid siden. Det viser, at der er en meget konkret interesse for samarbejde," siger dansk-kineseren Dat Ba Luu, rådgiver for Nyborg Kommune og formidler af projekter mellem Danmark og Kina.

Forventningen hos Billund BioRefinery er at lande en eller flere kontrakter i år med levering af knowhow til Kina, så det danske fyrtårnsprojekt kan vise vej ud i verden for dansk miljøteknologi.

"Vi er meget realistiske med vores egen andel i projekterne, men kineserne har brug for vores viden og teknologi, og her kan vi spille en rolle," siger projektchef Bjarne Bro, Billund BioRefinery.

"Billund BioRefinery har så stærke teknologier fra Krüger, at vi kommer til at bevare forspringet mange år endnu - også internationalt - og nu får vi et fantastisk udstillingsvindue at arbejde med. Interessen er allerede nu meget stor - også fra en række vestlige lande - og det bekræfter os i, at Fremtidens Renseanlæg bliver en gevinst for både miljøet og for dansk miljøeksport."

Seneste nyheder

 • Energipartnerskab mellem Mexico og Danmark

  | Topnyheder

  Energipartnerskab mellem Mexico og Danmark

  Energipartnerskab programmet mellem Mexico og Danmark skal give input til Mexicos vej mod biomasseløsninger
  Læs mere

Se vores præsentationsfilm:

Please accept cookies in order to see the video.

Nyhedsoversigt

 • Fyrtårnet Billund BioRefinery viser vejen frem for miljø og eksport
  Læs mere
 • Billund BioRefinery indvies 8. juni
  Læs mere
 • Succesfuld tur til IWA kongres i Brisbane
  Læs mere
 • Festlig Exelys-indvielse og temadag
  Læs mere
 • Verdenspremiere på Exelys-teknologi
  Læs mere

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere