Billund Biorefinery logo
Powered by Krüger Powered by Billund Vand

Bedre rensning - lavere energiforbrug

Renseanlæg

Fremtidens Renseanlæg arbejder først og fremmest mere effektivt - både når det gælder bedre vandrensning og lavere energiforbrug.

Vi bruger bedre og mere intelligent styring i forhold til både kloak-opland og nedbørsmængder - også via forudgående overvågning og varsling ved f.eks. store regnskyl.

Samtidig foregår selve spildevandsrensningen langt mere effektivt og med et markant lavere energiforbrug. Det bidrager til at gøre Fremtidens Renseanlæg til en "Energifabrik", der producerer mere energi, end der forbruges til rensning af spildevand og håndtering af affald.

Men selve kerneproduktet i et renseanlæg - renere vand - bliver også kraftigt forbedret. Spildevandsrensningen sker med lavest mulig anvendelse af kemikalier, og rensningen er så effektiv, at vandet ligger helt nede på 25 pct. af de maksimale udledningskrav.

Billund BioRefinery er ikke bare Fremtidens Renseanlæg - det er også det økologiske bindeled i kredsløbet mellem samfund og natur. Faktisk er vandet i renseanlægget så rent , at vi ikke kan holde fiskene væk...

Relaterede links

Please accept cookies in order to see the timeline.

Vores filosofi

"Affald og spildevand er ikke et problem - det er en ressource, der rummer store muligheder for miljøet."

Læs mere

Partnere i projektet

Et tæt samarbejde mellem
miljøkoncernen Krüger, Billund Kommune
og forsyningsvirksomheden Billund Vand

Læs mere

Interesse fra hele verden

Miljøvirksomheder, politikere og fagfolk fra hele verden besøger os for at studere dansk miljøteknologi.

Læs mere